Viva la Velvet! Velvet is dé trend van dit moment

  • 1 mei 2019

Geef je interieur een chique uitstraling en een warm romantisch gevoel met Viva la Velvet

Een luxueus interieur gericht op comfort

Een interieur in de Viva la Velvet! stijl is chique en gericht op romantiek. De banken, fauteuils en eetkamerstoelen zijn uitgevoerd in luxe exclusieve stoffen. Velours wordt gecombineerd met glanzend en mat voor een comfortabel gevoel. De retro accessoires zoals marmer en staal en de messing en gouden decoraties geven het interieur een luxueuze uitstraling.

Velvet, velours en fluweel

Welke naam je de stof ook geeft, het is niet meer uit het huidige interieur weg te denken. Fluweel, zoals het vroeger werd genoemd, vindt zijn oorsprong in Azië en kwam midden 1400 in Italië tot bloei en werd gebruikt voor kostbare kleding. Alleen vermogende mensen konden zich de bewerkelijke stof veroorloven en ook nu nog associëren we de stof met koninklijk. De velourse stof werd later in Frankrijk uitgevonden waarbij ze de lusjes sneden, trokken of ruwden waardoor de stof zachter werd. In die tijd werd de stof geweven van zijde of katoen maar tegenwoordig wordt het ook van wol, of andere (synthetische) materialen gemaakt.

Terug van weggeweest

In de loop van de jaren is regelmatig de stof als trend teruggekomen waarbij de laatste in de jaren 60 en 70. Wie herinnerd zich niet de oudroze, groenen en blauwe banken die in veel woningen te vinden waren. Meer dan 30 jaar later is de stof weer terug maar dan als het stoere zusje met metallic kleuren, natuurtinten en andere opvallende kleuren die passen bij een klassiek maar ook een stoer interieur met beton en staal.

Onderhouden van de stof

Om er mooi bij te blijven zitten heeft velours wel enig onderhoud nodig. Een tip om te stof mooi te houden is het af te nemen met een lauw, vet sopje, bijvoorbeeld met groene zeep. En als de haartjes plat komen te liggen krijg je ze weer netjes rechtop door de stof af te nemen met petroleum en goed te laten luchten. Ook met de borstel van de stofzuiger tegen de haartjes in zuigen geeft de stof de zachtheid weer terug.

Wil je het professioneel aanpakken dan heeft JOSI Interieur een mooie reinigings- en onderhoudslijn die uw prachtige stof beschermt tegen vet en vuil en ervoor zorgt dat de stof mooi blijft. Komt u hiervoor gerust even naar onze winkel voor advies.

JOSI-Interieur maakt de stof eigentijds en betaalbaar

JOSI Interieur maakt de Viva la Velvet stijl betaalbaar en toegankelijk. Bij JOSI Interieur verkopen we meubels in diverse luxe stoffen en kleuren. Veel van onze meubels kun je op maat laten maken. JOSI Interieur zet de stof hierdoor terug op de kaart. Je waant je thuis op de bank als een koning of koningin met een interieur van Josi. 

Luxe meubelen voor een betaalbare prijs

Bekijk onze collectie

Bezoek onze showroom in Zwijndrecht

Bezoek onze showroom